Projectes

Home / Projectes / 2017

Snay és una vila rural, allunyada de la carretera nacional, on hi viuen 567 habitants, l’escola de la comuna estava en molt males condicions, de fusta i amb el sostre d’uralita, en una única aula hi assisteixen 65 nens i nenes de 1r, 2n i 3r Grau de primària, en torns de matí i tarda.

Hem construït, en el recinte de l’antiga escola, un edifici de 3 aules, un dipòsit i un pou d’aigua potable del que es beneficiarà tot el poble. Amb les noves aules els infants de Snay podran cursar des de maternal fins a 6è Grau, evitant que els 38 alumnes de 4t, 5è i 6è hagin de recorre a peu més d’un quilòmetre fins a l’escola de Tekposa, en un espai òptim per estudiar.

La societat cambotjana es molt masclista, les dones depenen, en tots els aspectes dels marits. Les noies es casen molt aviat, abandonant els estudis, per cuidar la casa i la família del marit, que s’incrementa amb els propis fills. L’analfabetisme i la manca de formació impedeix a moltes dones, malgrat els maltractes o l’alcoholisme del marit, abandonar-lo. En cas de divorci o abandonament la dona, que majoritàriament es queda amb els fills, no te cap preparació per buscar una feina que l’ajudi a tenir cura de la seva petita família.

L’objectiu es donar suport a les dones, preparant-les i acompanyant-les perquè puguin afrontar el seu projecte de vida amb els fills.

Projectes realitzats

Cada any treballem, com a mínim, en un projecte amb el que busquem el major impacte possible per millorar la vida dels infants, les seves famílies i la comunitat, creant infraestructures o en benefici la seva salut.

Per realitzar-los, comptem amb la complicitat del Govern d’Andorra que ens el subvenciona, el suport d’entitats publiques i privades, de donants, de socis i padrins de l’associació.