QUI SOM

Home / QUI SOM

QUI SOM

Història

La nostra història comença l’any 1994 quan, durant un viatge turístic per Vietnam, la guia ens explicava com les monges de l’Immaculada Concepció de Hué havien fundat un centre per ajudar els més desafavorits, en especial els infants, amb el suport de l’associació francesa Enfants du Mekong. En tornar a Andorra, ens vàrem posar en contacte amb l’associació a París per exposar el nostre interès de cooperar amb ells, i aviat varem ser la delegació andorrana d’Enfants du Mekong, promocionant així l'apadrinament amb el propòsit d'escolaritzar el màxim nombre d’infants que poguéssim.

Però per desgràcia, no és només el sud-est asiàtic que té greus problemes per donar una vida digna als seus infants. Coneixent organitzacions que aportaven el seu suport per a l’escolarització a menuts d’altres països, ens hi vàrem posar en contacte per col·laborar amb ells. Enfants du Mekong treballa exclusivament en aquells països i en plantejar-los la nostra voluntat d’estendre l’ajut, ens van proposar independitzar-nos per seguir el nostre camí. Així, l’1 de desembre del 1999 vam fundar l’associació andorrana Infants del Món.

Missió

Identificar les dificultats i promoure el desenvolupament de les comunitats, tot fomentant un procés de canvi social, econòmic i cultural pel bé dels infants.

A Infants del Món treballem en favor de la infància i la joventut, oferint-los un present digne per evitar l’exclusió social en la seva vida d’adults, per mitjà de l’apadrinament i les beques.

Desenvolupem projectes humanitaris que milloren la vida dels infants, de les seves famílies i de la comunitat en què viuen.

Visió

Els països en els quals treballem tenen un passat comú: guerres fratricides, invasions, explotació dels recursos per estrangers i governs autoritaris que els han abocat a una inevitable regressió i a un desequilibri en la seva pròpia societat.

La cooperació amb aquest països ha de ser un intercanvi entre iguals i enriquidor per a les dues parts. Fomentant el desenvolupament per aconseguir l’eradicació de la pobresa sense limitar-se al finançament, exigeix una coherència general entre els objectius a llarg termini i les accions i iniciatives concretes que es fan, així com els resultats perseguits i els mitjans utilitzats.

Ens esforcem cada dia per ser una associació responsable, flexible, innovadora i compromesa. Treballem per potenciar eficaçment les condicions d’equitat que obrin més i millors oportunitats de vida en el esser humà perquè desenvolupi tots el seu potencial i oferir una resposta integral al repte de la pobresa infantil. I perquè els infants es desenvolupin amb dignitat física, mental i espiritual, respectant les seves capacitats i valors culturals.

Valors

Els que formem Infants del Món compartim uns valors que ens ajuden a avançar, malgrat les dificultats, per aconseguir un món més just.

Creiem en la solidaritat com a acte de justícia amb els més vulnerables, en especial els infants i les dones.

Lluitem contra la pobresa per garantir els Drets dels infants.

Tenim un compromís amb els infants, els joves i les seves famílies i treballem per la transformació social del seu entorn amb l’objectiu d’aconseguir un món més just.

Practiquem la complicitat amb organitzacions natives a cada país per respectar la seva cultura i assumim la col·laboració mútua per compartir coneixements.

Som una organització independent, per garantir la qualitat i l’opinió, aprenem de les nostres pròpies experiències. Creiem fermament en la nostra capacitat per canviar la vida dels infants perquè n’hem assumit les accions necessàries per obtenir resultats útils i amb impacte. Som oberts respecte a la informació i comunicació de l’organització.